Det går många olika trender i färg/klipp. Viktigast är att man själv känner igen sig. Frisyren/ färgen ska passa till personlighet, hur mycket tid man är villig att lägga på sin frisyr samt vad man passar i till ansiktsform och hudton. Vi hjälper dig!

En viktig sak att tänka på i dagens trender som t ex grått och andra s k onaturliga nyanser är att håret måste blekas upp så att det är pappersvitt innan man lägger på nästa ton. Det är nästan omöjligt att åstadkomma på en gång om ditt hår är färgat mörkt sedan innan eller du är naturligt mörkhårig. Ditt hår innehåller då en massa röda/oranga/guldiga pigment och de är inte lätta att bryta igenom. Vid sådana färgningar får man göra det i omgångar. Instagrambilder ljuger ibland då de inte visar hur länge personen suttit för behandling och heller inte vilka pengar det kostar att hålla på en hel dag eller flera. Ljusets effekt på fotot kan också “lura” mot hur det ser ut i verklighet. Sånt är svårt för oss frisörer att leva upp till då vi inte vill förstöra håret, få det så likt som möjligt och också kunna ta betalt för vårt hantverk och alla timmar det kan ta.

För oss är det viktigt att veta Ditt hårs historik. Tex ett långt hår har varit med om en massa saker så för bästa resultat låt oss veta ( inte bara senaste färgningen.)

I bland måste man “rensa” ett hår innan färgning då det nu för tiden finns en massa olika s k färgbomber och silvershampoon som kan sätta sig på hårstrået om man använder det flitigt. (Silvershampoo är bra att använda om man ska behålla en kall färgton).  Även bad i bassänger och saltvatten kan ge beläggningar som kräver en rensning. Rensningen ger ett blankare och friskare intryck samt vid färgning får man fram finare nyanser på håret. En utrensning ska sitta 20-45 min.

Dock säger vi inte att det är omöjligt att åstadkomma. I de flesta fall går du hem med din önskade färg direkt efter första behandlingen såklart. Vårt yrke är det roligaste som finns för att få skapa de mest vackra färger.

Är du med på detta så lovar vi ett fint resultat.